Έγκριση Λειτουργίας της Αγροτικής Οικοτεχνίας μας:  Κ.Η.Μ.Ο.........


 

Τσάι του Βουνού: ΦυτώριοΤσάι του Βουνού: Φυτώριο

 


Πιστοποιητικό καταλληλότητας συσκευασιών...................


 

Τσάι του Βουνού: ΦυτείαΤσάι του Βουνού: Φυτεία

Τσάι του Βουνού: ΣυγκομιδήΤσάι του Βουνού: Συγκομιδή

Τσάι του Βουνού: ΔιαλογήΤσάι του Βουνού: Διαλογή

Τσάι του Βουνού: ΣτέγνωμαΤσάι του Βουνού: Στέγνωμα

Κάντε Like στην σελίδα

Οι κεντρικές εγκαταστάσεις μαςΟι κεντρικές εγκαταστάσεις μας

Η Οικοτεχνία μας    

    Η Οικοτεχνία μας εδρεύει και αναπτύσσεται σε υψόμετρο 1020 μέτρων στο χωριό Σιδερά Κοζάνης σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από τις πόλεις της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας από ανθρώπους της γης, που εργάζονται και μοχθούν με μεράκι και αγάπη για την δουλειά τους.

     Σκοπός μας η βιολογική καλλιέργεια, η συλλογή και η τυποποίηση των προϊόντων μας τους σε παραδοσιακές πλαστικές συσκευασίες αλλά και σε πολυτελείς χάρτινες συσκευασίες πιστοποιημένες για την καταλληλότητας τους .

      Στόχος μας η γνωριμία και η χρήση των ποιοτικών μας προϊόντων, από το ευρύ κοινό, στο οποίο απευθυνόμαστε με υπευθυνότητα και ειλικρίνεια.

     Τα αρωματικά φυτά της οικοτεχνίας μας προέρχονται αποκλειστικά από σπόρους αυτοφυών φυτών των βουνών της Πατρίδας μας, που μαζέψαμε οι ίδιοι.

     Η αγάπη για τα αρωματικά φυτά και η επιθυμία μας για την καλλιέργεια τους, ξεκίνησε το Ιούλιο του 2008, όταν βρεθήκαμε στις βουνοπλαγιές του τοπικού μας βουνού του Καρτάλ Τεπέ και του Σινιάτσικου (Άσκιον όρος), στους πρόποδες του οποίου βρίσκεται το χωριό μας τα Σιδερά.

Οδυσσέας κι Αναστασία. Οι δημιουργοί της οικοτεχνίαςΟδυσσέας κι Αναστασία. Οι δημιουργοί της οικοτεχνίας

     Από τότε έως σήμερα δουλέψαμε σκληρά και δημιουργήσαμε τα δικά μας φυτά από σπόρους φυτών του Σινιάτσικου, του Ολύμπου, του Γράμμου, της Πίνδου και διαφόρων άλλων βουνών.

     Παντρέψαμε την παράδοση με το σήμερα. Εργαλεία μας η εμπειρία των παππούδων μας και τα συγγράμματα σπουδαίων πανεπιστημιακών της Πατρίδας μας.

     Τα φυτά μας προήλθαν από γονιμοποίηση διαφόρων ποικιλιών αρωματικών φυτών. Εμείς επιλέξαμε κάποιες ποικιλίες και η φύση έκανε την δουλειά της.

     Η ξήρανση τους γίνεται με φυσικούς τρόπους σε κεραμιδοσκέπαστους χώρους των εγκαταστάσεων μας, που χτίστηκαν για τον αυτόν τον λόγο.

     Έτσι σήμερα και χωρίς φυτοφάρμακα και λιπάσματα, καλλιεργούμε στο δικό μας αγρόκτημα, τα δικά μας φυτά με τα δικά τους ποιοτικά χαρακτηριστικά, όπως το πλούσιο άρωμα, την ιδιαίτερη και σπάνια γεύση και φυσικά το ανοιχτοπράσινο χρώμα τους.

    Σημειώνουμε ότι από 1 Ιουνίου 2017 ενταχθήκαμε στο σύστημα βιολογικής καλλιέργειας του οργανισμού πιστοποίησης "Green Control" 

     Επισκεφτείτε τις εγκαταστάσεις μας και γνωρίστε από κοντά την δουλειά μας.

Εικόνες από τις εγκαταστάσεις μας

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?