Θυμάρι σε πολυτελή συσκευασίαΘυμάρι σε πολυτελή συσκευασία

Για τις παραγγελίες σας

καλέστε στο τηλ 6973 992402

ή

πατήστε εδώ

Θυμάρι: Ιδιότητες, δοσολογίες.

περισσότερα..........


 

Θυμάρι στο Κτήμα 1 έτουςΘυμάρι στο Κτήμα 1 έτους

 


Θυμάρι: Περιγραφή, συστατικά

περισσότερα..........


 

Θυμάρι στο Κτήμα 2 ετώνΘυμάρι στο Κτήμα 2 ετών

ΛεμονοθύμαροΛεμονοθύμαρο

Κάντε Like στην σελίδα

Ενδημικό Άγριο ΘυμάριΕνδημικό Άγριο Θυμάρι

Θυμάρι 

(thymus)

 

    Το Θυμάρι μας αποξηραίνεται στα ξηραντήρια μας με απόλυτα φυσικό τρόπο, και διατηρεί αναλλοίωτα τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά, όπως το χρώμα του, το άρωμα του και την θαυμάσια γεύση του.

    Να είστε σίγουροι πως και αυτό τα προϊόν είναι εξίσου ιδιαίτερα και ορθά καλλιεργημένο,  συνεχίζοντας έτσι την παράδοση της Οικοτεχνίας μας στο υπέροχο περιβάλλον των αρωματικών φυτών.

    Το Θυμάρι είναι αρωματικό ετήσιο ποώδες φυτό. Υπάρχουν διάφορα είδη. Τα μέρη του θυμαριού που χρησιμοποιούνται για θεραπευτικούς σκοπούς είναι τα φύλλα και οι ανθοφόρες κορφές.

    Χρησιμοποιείτε ευρέως σε όλες στις παραδοσιακές και εναλλακτικές ιατρικές.

  Φυσικό τονωτικό σε περιπτώσεις σωματικής και πνευματικής κατάπτωσης, άγχους και κατάθλιψης. Βοηθά στην διαύγεια πνεύματος.

  Το ζεστό ρόφημα θυμαριού είναι εφιδρωτικό και συνεπώς αποτελεσματικό και κατευναστικό σε περιπτώσεις κρυολογήματος, βρογχίτιδας, αμυγδαλίτιδας, βήχα, άσθματος, γαστρίτιδας, κρυώματος της κοιλιάς συνοδευόμενη από διάρροια, διάρροιας, τροφικών δηλητηριάσεων και πυρετού.

  Βοηθάει πολύ στην πέψη κυρίως των λιπαρών τροφών χρησιμοποιείται κατά της ατονίας του πεπτικού συστήματος και της ανορεξίας και καταπολέμα την ψωρίαση και την ακμή.

  Παρότι το θυμάρι ξεκίνησε από την πατρίδα μας για να κατακτήσει ολόκληρο τον κόσμο, εμείς δεν το χρησιμοποιούμε πολύ, καθώς με το έντονο άρωμα και τη δυνατή του γεύση αρωματίζονται μόνο λάδια, ελιές, ξίδια, σαλάτες και τουρσιά.

  Μπορούμε πάντως άφοβα να νοστιμίσουμε μ’ αυτό την φέτα ή αλλά τυριά, τα νερόβραστα λαχανικά, πίτες, σούπες και σάλτσες, κρέατα, πουλερικά και ψάρια αρκεί να θυμόμαστε πως ξερό το θυμάρι είναι πολύ πιο έντονο από νωπό, γι’ αυτό η χρήση του πρέπει να γίνεται με φειδώ.

 

ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ: Αν και ολόκληρο το φυτό σε θεραπευτικές δόσεις είναι ασφαλές, αντενδείκνυται στην περίοδο της εγκυμοσύνης. Επίσης να αποφεύγεται η πολυήμερη χρήση του και να μην συνοδεύεται από οινοπνευματώδη ποτά.

 Χρήσεις του Θυμαριού

ΘΥΜΑΡΟΣΟΥΠΑ

  • Την θυμαρόσουπα απολαμβάνουν από τα αρχαία χρόνια οι βοσκοί της Καταλονίας και οι μοναχοί.
  • Ρίχνουν ένα ή δύο κλαδάκια ξερού θυμαριού σε μια κούπα βραστό νερό, το σουρώνουν μετά από λίγο.
  • Προσθέτουν λάδι και περιχύνουν με το ζουμί λεπτές φέτες ψωμιού – δωρικής απλότητας η συνταγή- αλλά το αποτέλεσμα της είναι θαυμάσιο!

ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΡΟΦΗΜΑ :

  • Ετοιμάστε ένα μείγμα βοτάνων βάζοντας 2/5 Τσάι του Βουνού , 1/5 Θυμάρι , 1/5 Μέντα και 1/5 Φασκόμηλο.
  • Βράστε το νερό κλείστε τη φωτιά και ρίξτε το μείγμα που έχετε ετοιμάσει εκ των προτέρων σκεπάζοντας το για 10 λεπτά .
  • Σουρώστε το και απολαύστε το ζεστό με μέλι.

 

 

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?